(AANBEVOLEN) Quiche met courgettes en puntjes La Vache qui ritkaasjes: smullen maar

Hartige Taarten, Buffet, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 à 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 stuks (rode) ui
  • 4 à 5 stuks KLEINE courgettes (deze zijn smaakvoller!)
  • 6 porties La Vache qui rit
  • 25 cl slagroom
  • 3 stuks eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel herbes de provence kruiden
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat bladerdeeg ontdooien en bekleed een ingevette quichevorm. Doe er bakpapier over en vul met wat gedroogde bonen. Zet zo'n 10 minuten in de oven. Was de courgettes en snijd in dunne schijfjes van 3 à 4 mm. Schil en snipper de ui. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en laat de ui zachtjes kleuren. Voeg de courgetteplakjes toe en naar smaak wat zout, herbes de provence en versgemalen peper. Schep voorzichtig door. Let op alles moet nog wat krokant zijn, dus niet echt laten garen! Schep het courgettemengsel op de taartbodem. Snijd de puntjes la Vache qui rit in kleine stukjes en leg deze er bovenop. Meng in een kom de eieren, slagroom en verdeel over de taart. Zet de quiche zo'n 20 `a 25 minuten in de oven. De quiche is zowel warm als koud lekker. Gebruik eens filodeeg i.p.v. bladerdeeg voor een krokantere bodem.

Materialen

quichevorm

Bronvermelding