(AANBEVOLEN) Goedgevulde, Mediterrane zalmpakketjes uit de oven, superlekker

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 handjevol verse basilicumblaadjes
  • 2 stuks mooie, verse zalmfilets
  • 2 stuks tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 6 à 8 stuks zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 1 lepel olijfolie
  • zout, versgemalen peper en herbes de provence

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pak 2 flinke vellen aluminiumfolie en/of bakpapier. Leg de zalmfilets hier bovenop. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Was de tomaten, laat de mozzarella goed uitlekken. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne schijfjes. Leg om en om bovenop de zalmfilet, deze moet helemaal bedekt zijn. Pers de knoflook uit en strijk deze erover heen. Halveer of snipper de olijven en verdeel over het geheel. bestrooi royaal met herbes de provence en de vers geknipte basilicumblaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer een salade met tomaten, rucola, mozzarella, sjalotje en een eenvoudige dressing. Eet er eventueel gebakken aardappeltjes bij. Pasta is ook lekker.

Materialen

aluminiumfolie of stevig bakpapier.

Bronvermelding