(AANBEVOLEN) Spruitjes-pastagratin, 'n heerlijk gerecht, zelfs voor degenen die niet van spruitjes houden

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram magere achterham
  • 30 gram roomboter
  • 4 stuks sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kleine spruitjes
  • 300 gram pasta, bij voorkeur penne
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 dl kippenbouillon van tablet
  • 100 gram geraspte gruyère of emmenthaler
  • zout, versgemalen peper, paprikapoeder

Bereiden

Smoor de gesnipperde sjalotjes en uitgeperste knoflook in wat boter. Voeg de gewassen spruitjes toe (halveer de spruitjes als ze wat aan de grote kant zijn). Roerbak in zo'n 15 à 20 minuten. Voeg de laatste minuten de gesnipperde achterham toe. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Laat de pasta goed uitlekken en meng met het spruitjesmengsel, tijm en bouillon. Stort het geheel in een mooie,ingevette ovenschaal. bestrooi met de geraspte kaas wat versgemalen peper en paprikapoeder. Laat de schotel gedurende 15 minuten gratineren in de oven. Tip: vervang achterham door pancetta of bakbacon. vervang de kaas eens, gorgonzola of fourme d'ambert is ook heel lekker (wees dan wel zuinig met zout).

Materialen

mooie ingevette ovenschaal

Bronvermelding