Courgettesoep' Met een Indiaas smaakje

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • corgette

Bereiden

20 gram boter 1 kleine ui, gesnipperd 150 gram aardappel, in blokjes 2 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt 2 theelepels zwart mosterdzaad 2 theelepels gemalen komijn 2 theelepels gemalen korianderzaad 1,5 theelepel kerriepoeder 800 gram courgette, in blokjes 1 groentebouillonblokje 2 dl kokosmelk Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Voeg ui, aardappel en knoflook toe. Schep even om en laat op het laagste vuur, met de deksel op de pan, 10 minuten zweten. Doe dan de geraspte gember, mosterdzaad, komijn, koriander en kerrie erbij. Fruit 1 minuut. Doe dan de courgetteblokjes, 1 liter kokend water en het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. Giet de kokosmelk erbij en roer. Pureer de soep in de blender of met een staatmixer. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.

Bronvermelding