Menu
(KIP) Surinaamse KIP - kerrie in (roti)pannenkoek
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 stuks uien, gesnipperd
- 1 stuks kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1à2 eetlepels kerriepoeder, mild
- 400 gram geschilde aardappelen in stukken
- 500 gram schoongemaakte sperziebonen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 gram kipfilet in blokjes
- een half rood pepertje, fijngesneden
- zout (facultatief)
- 4 stuks roti pannenkoeken (toko)
Bereiden
Verhit in een wok 2 eetlepels olie.Voeg er een kwart van de knoflook bij, de helft van de ui en van het bouillontablet en een halve eetlepel kerriepoeder. Roerbak het mengsel ca. 2 minuten. Schep de sperziebonen en aardappelen erdoor. Voeg anderhalve dl. water toe en kook alles in 25 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Roerbak daarin ca. 1 minuut de rest van de knoflook en ui, rode peper, 1 eetlepel kerriepoeder, een half bouillontablet en de tomatenpuree. Schep de kipblokjes erbij en bak ze ca. 2 minuten mee.Stoof het kipmengsel, afgedekt in ca. 15 minuten gaar. Breng eventueel op smaak met zout en schep het door het sperziebonenmengsel. Bak van wat beslag 4 pannenkoeken of koop kant-en klare roti-pannenkoeken bij de toko. Leg een pannenkoek op een bord, schep het kipmengsel erop en klap ze dubbel.