(AANBEVOLEN) Verrassend gevulde 'PESTOGEHAKTBALLETJES', lekker bij de pasta, rijst of couscous met leuke variatietips

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels pesto, rood of groen naar keuze
  • 1 stuks ei
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en versgemalen peper
  • 12 stuks kerstomaatjes
  • 3à4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • versgeknipte peterselie, basilicum
  • paneermeel

Bereiden

Doe het gehakt in een kom, meng drie eetlepels pesto, ei, Parmezaanse kaas en paneermeel erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed het gehakt goed door tot het een samenhangende massa wordt. Verdeel het gehakt in 12 gelijke stukken. Druk in elk stuk gehakt een kerstomaatje en vorm het gehakt eromheen tot een mooie, gladde bal. Wentel de gehaktballen door de bloem, Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg ongeveer 2 dl. water en 1 eetlepel pesto aan het bakvet toe en laat de balletjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng de jus op smaak met vers geknipte kruiden naar smaak. Serveer met pasta, rijst en/of couscous en een frisse groene salade. Tip: Je kunt de gehaktballetjes ook vullen met blokjes kruidenkaas, feta, mozzarella etc. etc. Ook leuk om eens gele kerstomaatjes erin te stoppen. Variaties genoeg!

Bronvermelding