(DIP)SAUS: Gember-ketjapsaus, een mager alternatief voor pindasaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bolletje gember met wat siroop uit pot
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 1 theelepel sambal manis
  • 50 mililiter ketjap asin
  • 50 mililiter ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden

Was en snijd het bosuitje en schil en pers de knoflook; Snijd de gember heel fijn; Verhit de olie in de steelpan en fruit de bosui en de knoflook in circa 2 minuten glazig; Roer de sambal, ketjap, gember en citroensap erdoor, breng aan de kook en laat circa 2 minuten zacht doorkoken. Warm of koud te gebruiken bij o.a. kipsaté.

Materialen

Steelpan

Bronvermelding