'Overheerlijke pasta met zalm en spinazie' Wie van pasta en vis houdt, moet dit zeker eens proberen

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kleine Zalmfilets (ca. 200 gram) (in blokjes

Bereiden

2 kleine Zalmfilets (ca. 200 gram) (in blokjes gesneden) 500 gram verse Spinazie (gewassen en uitgelekt) 1 bakje Champignons (ca. 200 gram) (in plakjes gesneden) 1 Ui (in snippers gesneden) Pasta: fusilli of penne 1 teen Knoflook (minimaal) Peper en zout 2 grote eetlepels verse room (Boursin Cuisine ¿ knoflook & verse kruiden Light) Olijfolie en vloeibare kookboter (bijv. Blueband Vloeibaar Light) Bereiding Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Zet vervolgens ook een koekenpan en een kleine wokpan op het vuur. In de koekenpan fruit je de ui in olijfolie, en in de kleine wokpan bak je de zalm in de vloeibare boter. Kook de pasta in de aangegeven tijd gaar. Gooi de helft van de spinazie bij de ui en bak tot deze voor het grootste deel is ingeslonken (eventueel roeren). Hierna gooi je de andere helft erbij. Als deze helemaal is ingeslonken, kun je de champignons erbij doen, met de geperste knoflook en eventueel nog wat peper en zout en roer de boel weer door elkaar. Vervolgens voeg je 1 eetlepel van de verse room toe en roer goed. Bij de zalm stuif je er wat peper en zout overheen naar smaak. Als de zalm gaar is, neem je deze uit de wokpan en kun je deze aan de spinazie en champignons toevoegen; vervolgens voeg je de rest van de room toe. Ook hier weer goed roeren. Ondertussen is de pasta aan het koken. Zodra deze klaar is, kan alles van het vuur en op tafel gezet worden! Geniet ervan!

Bronvermelding