(BUFFET-HIGH TEA) Wortelcakejes met limoencrème, zacht, zoet en heerlijk fris; eet ze zo of serveer ze bij een high tea

Gebak, Buffet, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2013 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram kaneelpoeder
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 stuks eieren
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 200 gram wortelrasp
  • 1 stuks banaan, geprakt
  • 35 gram walnoten, gehakt
  • 125 gram mascarpone
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 stuks limoen, rasp en sap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Eieren loskloppen met suiker, kaneel, bakpoeder, bloem en olie toevoegen. Wortelrasp, geprakte banaan en walnoten erdoorheen roeren. Muffinvormpjes voor de helft vullen met beslag, 25 minuten bakken in de oven. De ingrediënten voor de limoencrème door elkaar roeren en daar de cakejes mee besmeren.

Materialen

muffinvorm met 12 holtes

Bronvermelding