(AANBEVOLEN) OVENSCHOTEL MET AARDAPPELS, SPINAZIE EN FETA, een authentiek Grieks recept van een honderdjarige vrouw uit Kreta

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 75 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 450 gram spinazie (diepvries eventueel)
  • 4 stuks eieren
  • een beetje melk
  • 150 gram feta
  • nootmuskaat, oregano, citroensap, zout, peper
  • olijfolie
  • zie verder bij de TIP!!

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes of schijfjes. Kook ze ongeveer 5 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn.Was de spinazie en kook deze. (Diepvriesspinazie kan zo gebruikt worden maar moet wel helemaal ontdooid zijn!). Brokkel de feta in stukjes en roer de helft door de spinazie. Maak de spinazie op smaak met zout en peper en doe de groente in een grote ovenschaal die een beetje ingevet is met olijfolie. Leg de aardappelschijfjes/blokjes eroverheen. Klop de eieren los met een beetje melk en strooi er wat nootmuskaat door. Giet het eimengsel over de aardappels en verdeel de rest van de feta eroverheen. Giet een klein beetje olijfolie over het gerecht en strooi er wat versgemalen peper en oregano over. Zet de schotel twintig tot dertig minuten in de hete oven (200 graden). Als het eimengsel gestold is en er een mooi goudbruin korstje op de aardappels zit is het klaar. Kali orexi! Tip: Fruit eerst een gesnipperde ui en een gesnipperde teen knoflook, voeg dan de spinazie toe. Als je de ovenschotel samenstelt, voeg dan wat extra paprikapoeder (voor de kleur) toe!

Bronvermelding