(DESSERT) Warm chocoladetaartje in een 'ovenpannetje' helemaal in...iedereen zijn eigen pannetje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade, in blokjes
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Smelt in een steelpan op laag vuur de roomboter met de chocolade en roer glad. Neem de pan van het vuur. Klop met een mixer de eieren met de suiker luchtig. Voeg al kloppende de chocoladeboter toe. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er luchtig door. Verdeel het beslag over 4 ingevette ovenpannetjes en bak de chocoladetaartjes 10 tot 12 minuten in de oven. De bovenkant voelt dan stevig terwijl de taartjes binnenin nog vloeibaar zijn. Laat de chocoladetaartjes 15 tot 20 minuten afkoelen en serveer ze in de pannetjes. Je kunt de taartjes ook helemaal laten afkoelen. De chocoladekern is dan minder vloeibaar maar nog steeds zijdezacht en heerlijk!

Materialen

4 eenpersoons ovenpannetjes

Bronvermelding