(AANBEVOLEN) 4 x Heerlijke recepten voor 'Gevuld Turks brood' leuk voor het buffet, lunch of....picknick

Brood/sandwiches, Buffet, 8 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 91 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks Grote Turkse, platte broden
  • zie verder per recept

Bereiden

GEVULD TURKS BROOD MET TOMAAT, KAAS, RUCOLA EN BAKBACON: 1 groot Turks brood, 4 eetlepels mayonaise 8 of 10 plakken bakbacon 3 of 5 rijpe tomaten in plakken flinke handvol rucola 75 gram oude boerenkaas in dunne plakjes 2-3 eetlepels fijngesneden bieslook Halveer het brood overlangs. Bestrijk de helften met de mayonaise. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan, laat op keukenpapier uitlekken. Beleg de onderste broodhelft met blaadjes rucola en plakken tomaat en verdeel daarover kaas en bacon. Bestrooi met bieslook en dek af met de andere broodhelft. GEVULD TURKS BROOD MET MAKREEL, KOMKOMMER EN DILLE: 1 groot Turks brood 4 eetlepels dikke crème fraîche zout en versgemalen peper 2-3 theelepels geraspte mierikswortel een halve komkommer 1-2 eetlepels fijngesneden dille kleine blaadjes Romaanse sla 1 gerookte makreel in stukken Halveer het brood overlangs. Breng de crème fraîche op smaak met zout, peper en mierikswortel. Bestrijk de 2 broodhelften hiermee. Rasp de komkommer grof, knijp het vocht eruit en breng de komkommer op smaak met zout, peper en dille. Beleg de onderste broodhelft met blaadjes sla en een laagje geraspte komkommer. Verdeel daar de makreel over. Dek af met de andere broodhelft. GEVULD TURKS BROOD MET LEKKER VEEL VERSE MEDITERRANE GROENTEN: 2 eetlepels, olijfolie, 1 rode ui in ringen, 1 teentje knoflook, geperst, 1 aubergine in reepjes, 1 rode paprika in reepjes, 1 courgette in reepjes, 10 zongedroogde tomaten, 200 gram artisjokharten (blik, uitgelekt, in stukjes), 3 eetlepels olijven zonder pit, 3 eetlepels tijm (bij voorkeur vers), zout en versgemalen peper, 1 Turks brood, 100 gram rucola en 50 gram Parmezaanse kaas (stuk, grof geraspt). Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de uiringen, knoflook, auberginereepjes, paprikareepjes en de courgettereepjes ca. 3 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten, de stukjes artisjok, de olijven en tijm toe en bak kort mee.Breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en laat het groentemengsel afkoelen. Snijd het Turks brood over de lengte doormidden. Beleg het brood met de rucola en de geraspte Parmezaanse kaas en verdeel het groentemengsel erover. Leg de broodkap op het beleg en snijd in 8 punten. Mocht je nog vulling overhebben: je kunt deze apart van hnet brood ca. 2 dagen in de koelkast bewaren! TURKS BROOD GEVULD MET GARNALEN EN KOKOS: Snijd het brood overlangs door. Meng voor de dressing de geraspte schil en het sap van 1 limoen met 5 eetlepels kokosmelk, 1 à 2 eetlepels fijngesneden koriander, 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden en 3 eetlepels mayonaise. Roer 350 gram gepelde garnalen door de dressing. Beleg de onderste helft van het brood wat kleine blaadjes Romaanse sla en leg daarop royaal het garnalenmengsel. Leg daarop wat plakjes komkommer (ongeveer een halve) en 2 à 3 lenteuitjes in ringetjes. Dek het brood af met de bovenste broodhelft.

Bronvermelding