Menu
(AANBEVOLEN) Kiptajine met abrikozen en pruimen, wat een verrassende smaakcombinatie. En heb je geen tajine dan stoof je dit gerecht gewoon in een braadpan
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 stuks grote (biologische) kippenpoten
- 3 stuks uien
- 6 stuks gedroogde pruimen
- 12 stuks gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 stuks citroen (sap)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 stuks kaneelstokjes
- 50 gram gepelde amandelen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 8 takjes verse koriander
- zout en versgemalen peper
Bereiden
Verhit de olie in een tajine of braadpan en braad hierin de stukken kip. (Halveer ze eventueel). Neem ze uit de pan zodra ze mooi bruin zijn. Bak vervolgens de uien in het overgebleven vet. Voeg dan de pruimen, abrikozen, honing, citroensap, komijnpoeder en kaneel toe. Roer even en voeg de kip weer toe. Schenk er voldoende water bij zodat alles net onder staat. Doe de deksel op tajine of pan, breng aan de kook en laat alles 40 minuten zachtjes sudderen. In de tussentijd kun je de amandelen enkele minuten roosteren in een koekenpan. Ongeroosterd sesamzaak 1 minuutjes roosteren, wel apart van de amandelen!. Meng vijf minuten voor het einde van de kooktijd de amandelen en het sesamzaad door het gerecht. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg er tenslotte de koriandertakjes op.
Serveer de tajine met couscous (of rijst).