'Kip in rode saus' Pas op maak genoeg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

1 hele kip in 4 stukken of 2 borsten aan het bot (geen kipfilets*!!!!) 1 bakje champignons in schijfjes 1 groene paprika grof gesneden 1 ui grof gesneden 2 teentjes look geplet 1 flinke geut witte wijn (of groentenbouillon) 1 blik tomaten 1 bakje trostomaatjes (of wat je nog in de frigo liggen hebt) enkele takjes rozemarijn tijm laurierblad oregano peper en zout olijfolie Eventueel een grote lepel mascarpone Kruid de stukken kip met peper en zout en bak ze aan met wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Als de kip mooi bruin is, mag je ze eruit halen. Doe nu de ajuin, laurier en de look in dezelfde pan en bak glazig. Doe er de paprika bij, laat opnieuw eventjes bakken en doe er na een minuutje of twee de champignons bij. Laat enkele minuutjes sudderen en giet er de scheut wijn of bouillon bij. Laat eventjes inkoken tot de alcohol verdwenen is. Doe er de tomaten uit blik en de verse tomaten bij. Je mag er nu de kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, peper en zout) aan toevoegen. Zet het deksel op de pot en laat tien minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Doe er na die 10 minuutjes de stukken kip bij en laat ze minstens een half uurtje op een zacht vuurtje verder sudderen. Als je de saus wat romiger wil, doe er dan een fikse lepel mascarpone bij. Ik prefereer mascarpone boven ricotta omdat het er gewoon veel beter uitziet. Thuis vonden ze het lekkerder mét de mascarpone. Versier het gerecht bij het opdienen met een paar blaadjes basilicum. Lekker bij pasta of in de oven gebakken aardappelen met olijfolie en rozemarijn.

Bronvermelding