(AANBEVOLEN) Couscous...1 basisrecept en 3 superheerlijke hoofdgerechten, vlees, kip en vega

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • zie verder bij bereiding per recept

Bereiden

Basisrecept couscous koken: Voor 2 personen: 125 gram couscous - 1,5 dl water of bouillon Voor 4 personen: 250 gram couscous - 3 dl. water of bouillon Voor 6 personen: 350 gram couscous - 5 dl. water of bouillon Doe de couscous in een grote kom. Schenk het kokende water of de bouillon erover en roer het geheel door. Dek af met een bord of vershoudfolie en laat 5 minuten staan tot het vocht geabsorbeerd is. Maak de korrels los met behulp van een vork. Verwerk de couscous met de volgende drie hieronder beschreven hoofdgerechten of breng simpelweg op smaak met zout en versgemalen peper, besprenkel met wat olijfolie en serveer als alternatief voor rijst of pasta. 1.COUSCOUS MET CHORIZO EN KIKKERERWTEN: Bereid 250 gram couscous met groentebouillon. Verwarm 2 dl. olijfolie in een grote pan en roerbak 200 gram chorizo 3 à 4 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Doe 1 gesneden (rode) ui in de pan en bak in 5 à 6 minuten glazig. Roer er 1 theelepel paprikapoeder dor, bak 1 minuut en voeg nu 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik door. Doe de chorizo terug in de pan en laat nog zo'n 2 minuten zachtjes mee verwarmen. Schep dit over de couscous en bestrooi rijkelijk met vers gehakte peterselie. 2. COUSCOUS MET PIKANTE KIP: Bereid 250 gram couscous met kippenbouillon. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak 1 gehakte ui in 2-3 minuten glazig. Voeg 2 in reepjes gesneden kipfilets toe en roerbak 5-6 minuten. Roer er 85 gram geblancheerde amandelen door en wanneer deze goudbruin van kleur zijn 1 eetlepel pikante kerriepasta en bak 1 minuut. Voeg de couscous, 100 gram gehalveerde abrikozen en 20 gram verse, gehakte koriander toe. Roer door en serveer. Voor de liefhebbers met yoghurt. 3. SALADE MET SPINAZIE, TUINBONEN EN FETA: Bereid 250 gram couscous met kokend water. Kook intussen 300 gram diepgevroren tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat onder koud stromend water afkoelen in een vergiet en laat uitlekken. Doe 125 gram jonge spinazie in een vergiet en schenk hierover kokend water zodat de spinazie slinkt. Houd de vergiet onder koud stromend water en druk het vocht er goed uit. Roer de spinazie, tuinbonen, 20 gram vers gehakte muntblaadjes en 85 gram zwarte olijven door de couscous. verkruimel hierover 200 gram feta, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en serveer.

Bronvermelding