Menu
(KIP) Zwarte kip zoals u nog nooit gegeten heeft, bereid de kip en laat deze minstens een dag intrekken, in één woord verukkelijk'
Ingrediënten
- 6à7 stuks gekruide kippenboutjes
- 1 klein flesje ketjap manis
- 2 koppen water
- 3 stuks middelgrote uien in ringen gesneden
- 1 stuks groene paprika, in repen
- 1 stuks rode paprika, in repen
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- sambal
- zout en versgemalen peper(facultatief)
- boter en/of olie
Bereiden
Bak de kippenboutjes aan. (Als ze nog niet gekruid zijn gebruik dan Gematigd zout kruidenmix voor kip van Verstegen bijvoorbeeld). Doe hier de inhoud van een flesje ketjap bij en 2 koppen water. Voeg hierbij de middelgrote uien, de groene en rode paprika, knoflook en een beetje sambal. Breng op smaak met zout en peper en laat dit geheel minstens een half uur sudderen op een laag vuur. (Afhankelijk van de grootte van de kippenboutjes).
Laat het geheel minstens een dag intrekken.
Warm de kip op, serveer met gebakken aardappeltjes waarin u wat spekblokjes mee bakt en sperzieboontjes.