Menu
! Cannelloni met een waanzinnige gehaktsaus
Ingrediënten
- gehakt
Bereiden
cannellonipijpen voor 4
450 gr rundergehakt
125 gr gerookte spekblokjes
200 gr spinazie, diepvries
50 gr gehakte walnoten
75 gr parmezaanse kaas, geraspt
6 teentjes knoflook
2 grote uien, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
8 eetlepels crème frâiche
1 blik gehakte/gepelde tomaten
1 ei, geklopt
250 ml melk
30 gr boter
30 gr bloem
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde oregano
nootmuskaat
zeezout & peper uit de molen
olijfolie
Doe wat olie in een braadpan, en fruit hierin de spekjes, 1 ui en 2 teentjes geperste knoflook. Voeg het gehakt toe, en bak dit bruin en rul. Doe 1 eetlepel tomatenpuree erbij, roer er 50 gram van de parmezaanse kaas, samen met de basilicum en oregano door. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg de spinazie, de walnoten, het ei, de crème frâiche en zout&peper, naar smaak, toe. Laat dit nog een half uurtje zachtjes koken. Zet apart, om even af te laten koelen. Vul dan de cannelloni-pijpjes met de vulling.
Verhit wat olie een een andere pan, en fruit hierin de andere ui, en het overgebleven teentje geperste knoflook. Doe dan de gehakte tomaten uit blik erbij, samen met 2 eetlepels tomatenpuree en wat zout en peper. Breng aan de kook, en laat in 15-20 minuten wat inkoken.
Maak van de melk, boter en bloem een bechamelsaus. Breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat, en roer er de resterende parmezaanse kaas door.
Verdeel de tomatensaus op de bodem van een grote, platte ovenschaal. Verdeel de cannelloni-pijpjes over de saus, zodat er een mooie laag ligt. Verdeel vervolgens de bechamelsaus erover.
Het geheel in de oven afbakken, op 180 graden, gedurende een ruim half uurtje.
Het recept kan overigens ook heel eenvoudig voor een lasagne, als je geen tijd of zin hebt, om de pijpjes te vullen. Dit recept kan ook met vis gemaakt worden