(AANBEVOLEN) Pappardelle (brede lint PASTA) met garnalen, scampi's, pancetta en rucola in romige tomatenwijnsaus, het recept van een meesterkok gestoken in een eigen jasje én wat is dit lekker

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie, van goede kwaliteit
  • 1 stuks ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
  • 1 dl droge witte, Italiaanse wijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • verse tijm, naar smaak
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 200 gram pancetta of ontbijtspek, fijngehakt
  • 200 gram gepelde garnalen, fijngehakt
  • 8 stuks gepelde scampi's
  • 100 gram rucola, grof gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 dl (light)room
  • 400 gram pappardelle (brede lintpasta)

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote saus of hapjespan en fruit hierin ui en knoflook. Voeg het fijngehakte ontbijtspek (pancetta), de blikken gepelde tomaten, ketchup, tijm, laurierblaadjes, zout, en witte wijn hieraan toe. Breng de saus op laag vuur op temperatuur. Zet de saus op een vlamverdeler, of heel laag pitje en laat langzaam inkoken tot een dikke saus. Kook intussen de pappardelle in een ruime hoeveelheid kokend water met wat zout - al dente - , let hierbij op dat de pasta niet te gaar wordt!!! Bak intussen ook de gepelde scampi 's en laat uitlekken op keukenpapier, houd ze daarna warm, (verwarmd bord bedekt met aluminiumfolie). Voeg op het laatste moment de gehakte garnaaltjes en de grof gehakte rucola bij de ingedikte saus. Roer voorzichtig door, voeg daarna de room bij de saus. Laat dit alles nog een paar minuten meeverwarmen. Schep de afgegoten en uitgelekte pasta door de saus en maal er flink wat zwarte peper over. Schik de scampi's er netjes overheen en serveer meteen.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding