5 Ideeën Met Een Doosje Camembert

Anders, Hapje, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • camembert

Bereiden

1 Notencamembert Ontkorst een camembert en snijd deze in blokjes van circa 2×2 cm. Hak pistachenootjes fijn en meng ze met een snufje fijngesneden oregano. Doop de blokjes aan elke kant in het notenmengsel en steek aan spiesjes. 2 Gevulde camembert Halveer een camembert overlangs. Meng 4 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, kervel, dragon) met 2-3 el fijngehakte geroosterde hazelnoten en wat peper. Bestrooi de onderste helft van de camembert met dit mengsel en dek af met de bovenste helft. 3 Gebakken camembert Klop in een diep bord 1 ei los met ½ el water. Strooi in een ander bord 6 el bloem en in een derde bord 8 el paneermeel met wat peper. Snijd 1 koude, stevige camembert in 8 punten en haal deze achtereenvolgens door ei, bloem, ei en paneermeel. Bak de punten in circa 3 min. goudgeel in hete frituurolie op 175°C. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met een lepeltje cranberrycompote. 4 Normandische fondue Voor 4 personen: verwarm 2 dl droge witte wijn in de fonduepan en voeg 225 g geraspte emmentaler en 1 el maïzena toe. Laat de kaas smelten in de wijn, blijf onafgebroken roeren. Voeg 250 g stukjes ontkorste camembert toe en roer tot ook deze gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Lekker met stokbrood en rauwe of beetgaar gekookte groenten. 5 Camemberttaart Rol een blik croissantdeeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede. Snijd 1 camembert zonder korstjes in plakjes en verdeel deze over de deegbodem. Klop 1 ei los met 1 eidooier, 1¼ dl crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat en schenk dit over de kaas. Bak de taart circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bronvermelding