Menu
5 Ideeën Met Een Doosje Camembert
Ingrediënten
- camembert
Bereiden
1 Notencamembert
Ontkorst een camembert en snijd deze in blokjes van circa 2×2 cm. Hak pistachenootjes fijn en meng ze met een snufje fijngesneden oregano. Doop de blokjes aan elke kant in het notenmengsel en steek aan spiesjes.
2 Gevulde camembert
Halveer een camembert overlangs.
Meng 4 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, kervel, dragon) met 2-3 el fijngehakte geroosterde hazelnoten en wat peper.
Bestrooi de onderste helft van de camembert met dit mengsel en dek af met de bovenste helft.
3 Gebakken camembert
Klop in een diep bord 1 ei los met ½ el water.
Strooi in een ander bord 6 el bloem en in een derde bord 8 el paneermeel met wat peper.
Snijd 1 koude, stevige camembert in 8 punten en haal deze achtereenvolgens door ei, bloem, ei en paneermeel. Bak de punten in circa 3 min. goudgeel in hete frituurolie op 175°C.
Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met een lepeltje cranberrycompote.
4 Normandische fondue
Voor 4 personen: verwarm 2 dl droge witte wijn in de fonduepan en voeg 225 g geraspte emmentaler en 1 el
maïzena toe. Laat de kaas smelten in de wijn, blijf onafgebroken roeren.
Voeg 250 g stukjes ontkorste camembert toe en roer tot ook deze gesmolten is.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Lekker met stokbrood en rauwe of beetgaar gekookte groenten.
5 Camemberttaart
Rol een blik croissantdeeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede. Snijd 1 camembert zonder korstjes in plakjes en verdeel deze over de deegbodem.
Klop 1 ei los met 1 eidooier, 1¼ dl crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat en schenk dit over de kaas. Bak de taart circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.