Menu
'(TAART) Cheesecake-advocaat taart' Echt een overheerlijke taart, een goede reden om je vriendinnen weer eens uit te nodigen
Ingrediënten
- acvocaat
Bereiden
200 gram monchou zacht en luchtig
250 ml slagroom
5 eetlepels suiker
1 pakje café noir koekjes
6 eetlepels advocaat
3 blaadjes gelatine
100 gram roomboter
30 koffieboontjes
Overige benodigdheden
Taartvorm
Bakpapier
Grote kom en een stamper
Mixer
Pannetje
Beschrijving
1. Klem een stuk bakpapier tussen de taartvorm, zodat de bodem van de taart op het bakpapier komt.
2. Doe alle koekjes in een kom en stamp deze zeer fijn met bijvoorbeeld de stamper van een vijzel.
3. Smelt de roomboter totdat dit geheel vloeibaar is (op het fornuis of in de magnetron) en voeg dit toe aan de koekkruimels.
4. Verdeel het roomboter/koek mengsel egaal over de bodem van de taartvorm en druk dit aan met bijvoorbeeld een lepel.
5. Meng in een bakje de monchou en de suiker met elkaar door heel goed te roeren met een vork/lepel.
6. Sla de slagroom(zonder suiker) in een andere kom stijf met behulp van een mixer.
7. Meng het monchou mengsel met de slagroom en voeg de advocaat toe. Roer totdat er een egaal lichtgeel mengsel ontstaat. (voeg eventueel meer advocaat naar smaak toe)
8. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Haal de blaadjes uit het water. Meng vervolgens op het fornuis een pannetje met een bodempje water met de gelatineblaadjes, verhit dit al roerende. Breng dit niet aan de kook. Wanneer de gelatine helemaal vermengt is met het water, laat dan het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
9. Meng de gelatine met het monchou/slagroom mengsel.
10. Bestrijk de taartbodem tot slot met het monchou/slagroom mengsel. Laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast, daarna kun je heerlijk genieten!
Tip: plaats op elk stukje taart 3 koffieboontjes en bestrooi de taart eventueel met wat cacaopoeder voor een mooie presentatie.