(AANBEVOLEN) Ham-kiprolletjes met gevulde paprika's uit de oven: eenvoudig te bereiden daarna schuif je het gerecht zo de oven in

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 55 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilets
  • 4 plakken Parmaham
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram brie
  • boter
  • 4 stuks rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 200 gram kidneybonen (blik, uitgelekt)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Snijd de kipfilets doormidden zodat je 4 platte filets overhoudt. Leg ieder stuk kip op een plak parmaham. Bestrooi met zout en peper. Snijd de brie in 4 langwerpige plakken en leg ze op de kip. Rol het geheel strak op en prik de rolletjes eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 175 graden). Snijd de bovenkant van de paprika's en hol ze voorzichtig uit. Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Laat de kidneybonen uitlekken. Meng de kidneybonen met de knoflook en de rozemarijn. Vul de paprika's met het bonenmengsel en zet ze in de ovenschaal bij de kip. Druppel de olijfolie over de ovenschotel en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.

Materialen

cocktailprikkers, ingevette ovenschaal

Bronvermelding