Grootmoeders roombotercake

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • boter

Bereiden

200 g zachte boter 200 g kristalsuiker 4 eieren (M), op kamertemperatuur 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 1 eetl citroensap rasp van 1 citroen 1. Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 180°C. 2. Klop de boter met de mixer 2 minuten op de hoogste stand. 3. Voeg de suiker toe en klop het mengsel nog eens 2 minuten. 4. Klop de eieren er één voor één met de mixer door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. 5. Spatel het zelfrijzend bakmeel er in 3 of 4 keer door en daarna het citroensap- en de rasp. 6. Schep het beslag in de licht ingevette cakevorm, strijk de bovenkant met een spatel glad en zet de vorm diagonaal op het rooster op de tweede richel in de voorverwarmde oven. 7. Bak de cake ca. 60 minuten op de combinatie hetelucht 180°C + stomen. 8. Laat de cake afkoelen tot het gebak van de rand loslaat en stort het daarna op een met bakpapier bekleed rooster. Laat verder afkoelen. In de traditionele oven: bak de cake op het rooster ca. 70 minuten in een niet voorverwarmde oven op hetelucht (150°C).

Materialen

anti-aanbak cakevorm (2 liter inhoud)

Bronvermelding