Menu
Grootmoeders roombotercake
Ingrediënten
- boter
Bereiden
200 g zachte boter
200 g kristalsuiker
4 eieren (M), op kamertemperatuur
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 eetl citroensap
rasp van 1 citroen
1. Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 180°C.
2. Klop de boter met de mixer 2 minuten op de hoogste stand.
3. Voeg de suiker toe en klop het mengsel nog eens
2 minuten.
4. Klop de eieren er één voor één met de mixer door. Voeg het
volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.
5. Spatel het zelfrijzend bakmeel er in 3 of 4 keer door en daarna
het citroensap- en de rasp.
6. Schep het beslag in de licht ingevette cakevorm, strijk de
bovenkant met een spatel glad en zet de vorm diagonaal op
het rooster op de tweede richel in de voorverwarmde oven.
7. Bak de cake ca. 60 minuten op de combinatie hetelucht
180°C + stomen.
8. Laat de cake afkoelen tot het gebak van de rand loslaat en
stort het daarna op een met bakpapier bekleed rooster. Laat
verder afkoelen.
In de traditionele oven: bak de cake op het rooster
ca. 70 minuten in een niet voorverwarmde oven op
hetelucht (150°C).
Materialen
anti-aanbak cakevorm (2 liter inhoud)