Menu
Aardappelsalades voor buffet en BBQ
Ingrediënten
- aardappelen
Bereiden
1 kg geschilde aardappelen
2 uien
4 augurken
1 rode paprika's
0,15 liter warme bouillon
2 eetlepels wijnazijn
6 eetlepels olie
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Laat de aardapelen (niet te) gaarkoken, en snij ze dan in plakjes.
Snij de augurken, paprika en uien in kleine stukjes.
Meng de aardappel en de kleingesneden augurken, paprika en uien door elkaar.
Giet de bouillon er over.
Maak van de azijn, olie, zout en peper een dressing en roer dit er ook door.
Laat alles lekker koud worden in de koelkast.
--
500 gram aardappels
100 gram uien
2 eetlepels bieslook
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd (grove)
1 theelepel suiker
Vers gemalen peper
Zout
Een klein scheutje azijn
1 takje vers gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Kook de aardappels zo af dat ze nog vrij stevig zijn.
Laat de aardappels minimaal 24 uur afkoelen en snijd ze dan in plakjes van 5 mm dik.
Doe alle ingrediënten erbij en roer dit goed door elkaar en indien nodig nog even op smaak brengen.