'(Hapje) Uien-kaas-gehaktbrood' Heerlijk hartig, lekker voor bij de borrel, lunch of makkelijke maaltijd

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g patentbloem

Bereiden

500 g patentbloem 60 g boter kruidnoten, verkruimeld 1 tl honing 12 g gedroogde gist 265 ml water 12 g zout 4 uien 1 blikje tomatenpuree 1 tl speculaaskruiden 1 mp chilipeper 1 blikje kidneybonen 500 gr gehakt 250 g geraspte kaas Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, honing, gist en water tot een papje. Strooi het zout over de rand. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot er een soepel deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat afgedekt in een kom circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Gehakt bakken, samen met de speculaaskruiden, tomatenpuree, chilipeper, zout en de kruidnoten. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 2 porties. Rol het deeg ovaal uit en verdeel er uien en kaas over. Verdeel er het gehakt, kidneybonen, de uien en de kaas over. Bak de broden in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bronvermelding