Menu
'(Hapje) Uien-kaas-gehaktbrood' Heerlijk hartig, lekker voor bij de borrel, lunch of makkelijke maaltijd
Ingrediënten
- 500 g patentbloem
Bereiden
500 g patentbloem
60 g boter
kruidnoten, verkruimeld
1 tl honing
12 g gedroogde gist
265 ml water
12 g zout
4 uien
1 blikje tomatenpuree
1 tl speculaaskruiden
1 mp chilipeper
1 blikje kidneybonen
500 gr gehakt
250 g geraspte kaas
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, honing, gist en water tot een papje. Strooi het zout over de rand. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot er een soepel deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat afgedekt in een kom circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Gehakt bakken, samen met de speculaaskruiden, tomatenpuree, chilipeper, zout en de kruidnoten. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 2 porties. Rol het deeg ovaal uit en verdeel er uien en kaas over. Verdeel er het gehakt, kidneybonen, de uien en de kaas over. Bak de broden in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.