(AANBEVOLEN) Huisgemaakte eiersalade, al meer dan 40 jaar een succesnummer bij partijtjes en borrelavonden

Salades, Hapje, 8 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6à7 stuks eieren
  • 2à3 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit
  • 1 klein rood uitje (deze is iets pittiger van smaak)
  • paar druppels Maggi
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3à4 plakjes magere achterham, yorkham of beenham
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1à2 stuks cocktailaugurkjes(naar smaak)
  • mespuntje knoflookpoeder
  • 1 scheutje koffieroom

Bereiden

De eieren hard koken, laten schrikken onder stromend koud water en pellen. De rode ui, plakjes ham en de augurkjes in piepkleine stukjes snijden. Prak de eieren in een grote diepe kom of schaal fijn met een vork. Voeg de mayonaise en scheutje koffieroom toe en roer tot een smeuïge massa. Voeg de ui, ham en augurkjes toe. Meng alles goed door elkaar. Daarna de paprikapoeder, kerriepoeder, mespuntje knoflookpoeder, maggie, driekwart van de bieslook en peterselie en versgemalen peper, goed vermengen. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat maggie en of kruid naar eigen inzicht. (zout kan ook, maar is niet echt noodzakelijk). Zet de eiersalade minstens twee uur afgedekt in de koelkast, zo kunnen de smaken lekker intrekken. Strooi vlak voor het serveren het restant van de bieslook en peterselie erover. Lekker op een toastje of een stukje pain de campagne bij de borrel, maar ook overheerlijk op een boterham bij de lunch!

Bronvermelding