Menu
(VEGA) Geroosterde aardappeltjes, 'n heerlijke ovenschotel met spinazie en boerenblauwe kaas
Ingrediënten
- 500 gram ongeschilde nieuwe biologische krielaardappels
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel afgeritste tijmblaadjes
- 75/90 gram Graafdijker of andere milde blauwe boerenkaas
- 450 gram spinazie
- zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de aardappeltjes schoon en halveer ze in de lengte. Meng ze in een ruime ovenschaal met de olijfolie, een halve theelepel zout en de tijm. Laat ze 30 tot 40 minuten in de oven gaar worden, schep regelmatig om. Was intussen de spinazie en laat op hoog vuur met aanhangend water in een paar minuten slinken. Doe in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit, herhaal dat nog een paar keer. Schep de gare aardappeltjes opnieuw om en verdeel de spinazie en de kaasblokjes er overheen. Zet nog een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Maal er peper over en eet met een krop sla.