Menu
(TAART) Witte chocolade mascarpone taart
Ingrediënten
- mascarpone
Bereiden
voor de vulling
500 gr. Mascarpone
500 gr. witte chocolade, in repen of druppels
1 citroen, de rasp en het sap
onsje ongezouten gepelde pistachenootjes
Voor de bodem : 4 eidooiers
een kleine 100 gr. suiker
ruim 150 gr. boter
250 gr. bloem.
U doet als volgt : Meng eidooiers met de suiker met een garde. Goed door elkaar kloppen. Laat de boter smelten en voeg toe en dan beetje bij beetje de bloem erbij, doe deze door een zeef!
Maak van dit alles een deegbal en leg een paar uur in de koelkast om koud te worden.
Rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 4mm dik (gebruik voldoende bloem op uw aanrecht en deegroller zodat het niet gaat plakken) en leg deeglap in een bakvorm met diameter van 24 cm.
Zacht aanduwen en de rand afsnijden tot de helft van de hoogte vd vorm.
Druk met duim en wijsvinger tot u een mooi randje heeft.
Dan bakpapier op de deegbodem en daarop wat droge rijst of bonen voor het gewicht, zodat de bodem niet gaat rijzen.
In de hete oven gedurende 15 minuten.
Smelt de chocolade au bain marie. Meng met de mascarpone en citroen tot een mooie massa.
Doe dit in de afgekoelde! vorm en bestrooi met fijngehakt ongezouten pistachenootjes. Dan een uur of 2 in de koelkast om op te stijven.