Menu
(DIP)SAUS: Madras - kerriesaus. Koude (dip)saus voor bij gourmet, fondue, BBQ of buffet
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 5 eetlepels fritesaus of mayonaise
- 1 eetlepel ketjap manis
- paar druppels citroen- of ananassap
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel garam marsala geel (zie recept elders)
Bereiden
Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk. Doe de fritesaus of mayonaise in een kom en meng met de ketjap (voor kleur en smaak). Voeg het sjalotje toe en meng goed. Breng vervolgens op smaak met citroen- of ananassap, zout en garam marsala. (N.B.: de hoeveelheid garam marsala is afgestemd op de kruidenmix zoals deze in dit kookboek te vinden is. Bij gebruik van kerriepoeder uit de winkel zal meer nodig zijn, omdat hiervan de smaak veel vlakker is.)
Materialen
Kom, Garde, lepel of vork.