Menu
2 Warme welkomsthapjes
Ingrediënten
- champignons
Bereiden
Warme welkomsthapjes met eieren
6 stuks eieren
Peper
Zout
50 gr. garnaal
3 el. room
Kaviaar
1 takje dille
Tip 1: eieren hard koken en halveren. Meng de dooiers met mayonaise of kwark. Voeg er bijvoorbeeld tonijn, hamreepjes, garnalen of paprikablokjes aan toe. De kruiden geven het mengsel een eigen smaakje. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, cayennepeper, nootmuskaat of oregano. Vul de eierhelften met het mengsel en versier het met een toefje peterselie. Tip 2: kleine gekookte kwarteleitjes zijn op zich heerlijke hapjes en erg decoratief.
Snijd van de eierschalen het hoedje af. Kluts vervolgens de inhoud met peper en zout.
Bak de geklutste eieren als roerei in de pan en voeg tijdens het stollen de garnalen en de eetlepels verse room toe. Maak het tot een smeuïge bereiding.
Spoel de eierschalen even om en schep het roerei erin. Bovenop versieren met lompeitjes, kaviaar of met een plukje dille.
----
Warme welkomsthapjes met champignons
9 stuks champignons, verse, zonder steel
Roomkaas, met kruiden
Ook leuk en lekker: geblancheerde paddestoelhoedjes vullen met wildpaté en versier ze met een toefje suikervrije rodebessenjam. Tip 2: stoof wat gehakte spinazie met een sjalotje in olie. Voeg er fijngesneden steeltjes van paddestoelen aan toe. Klop 1 ei los met 2 deciliter room en roer dit door het spinaziemengsel. Vul hiermee de champignonhoedjes en laat ze 10 minuten bakken in een oven van 200 graden Celsius. Bedek de schotel liefst met aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan.
Blancheer de paddestoelhoedjes. Vul geblancheerde paddestoelhoedjes met kruidenkaas en plaats ze even onder de grill.