(HAPJE) CHAMPIGNONS met romige krab, lente-uitjes en Parmezaan, verrukkelijk op een feestje, of vul eens portobello's met dit mengsel voor een heerlijk voorgerecht

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 grote bij voorkeur wat platte champignons
  • 25 gram boter
  • 4 stuks lente-uitjes in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels droog broodkruim
  • 4 eetlepels slagroom
  • 350 gram (vers) krabvlees of uit blik, goed uitgelekt
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de champignons schoon en snijd er de steeltjes af. Hak de steeltjes fijn. Stoom de champignons 5 minuten en zet ze apart. Doe de boter in een koekenpan en bak de fijngehakte steeltjes, de lente-uitjes en het knoflook 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur tot bijna al het vocht is verdampt. Doe er het zout, de cayennepeper, het broodkruim en de room bij en meng alles goed. Voeg de krab toe en roer tot hij doorgewarmd is. Vul de champignons met een flinke hoeveelheid krabmengsel. Strooi er verse Parmezaanse kaas over. Leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden. Grill ze daarna nog 2 à 3 minuten tot de kaas bruin begint te worden.

Bronvermelding