(KIP) Gesmoorde kip uit Korea, deze kippenbouten krijgen een verrukkelijke smaak en worden heel mals en sappig als ze in een smakelijke marinade worden gelegd en erin worden gesmoord

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks kippenboutjes
  • 4 stuks lente-uitjes, alleen het witte gedeelte, fijngehak
  • 2,5 cm gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst en gehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1,5 eetlepel geroosterd sesamzaad, gemalen
  • 2 theelepels suiker
  • plantaardige olie om in te bakken
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in blokjes
  • 2 stuks lente-uitjes, in diagonale ringen gesneden

Bereiden

Maak 3 diepe sneden in elke kippenbout en leg de bouten in een ondiepe schaal. Meng de fijn gehakte lente-uitjes (gebruik alleen het wit!), de gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, sesamzaad en de suiker. Giet dit mengsel over de kip. Schep de kip goed door de marinade laat haar circa 4 uur in de koelkast marineren. Schep de kip af en toe om. Verhit een beetje plantaardige olie in een braadpan met dikke bodem. Haal de kippenbouten uit de marinade, doe ze in de braadpan en bak ze gelijkmatig bruin. Giet er de marinade bij en zoveel water dat de kip nét onderstaat. Breng het geheel tegen het kookpunt aan. Doe het deksel op de braadpan en laat het geheel circa 35 minuten zachtjes sudderen tot de kip heel mals is. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de rode paprika en de lente-uitjes toe. Haal zo nodig aan het eind van de kooktijd het deksel van de pan zodat de saus kan inkoken.

Bronvermelding