(DIP)SAUS: Cocktailsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-07-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eetlepels fritesaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel uiensnippers
  • 1 theelepel wiskey of sherry
  • 1/4 theelepel sambal
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel citroensap
  • 1/8 theelepel honing

Bereiden

Meng alle ingrediënten tot een egale saus. Lekker bij de barbeque, gourmet, fondue of een buffet, maar ook een prima basis voor garnalen in cocktailsaus - een klassiek voorgerecht. Voeg daarvoor nog 2 deciliter lichtgeklopte slagroom toe en verdubbel de hoeveelheden sambal, zout, paprikapoeder en honing.

Bronvermelding