Menu
(DIP)SAUS: Honing-Dillemosterd
Ingrediënten
- 20 gram mosterdzaad
- 40 mililiter rodewijn-azijn
- 10 gram honing
- 1 eetlepel dille
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kurkema
- 1/4 theelepel peper
- 1 mespunt gemalen kaneel
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 mespunt gemalen laos
Bereiden
Laat het mosterdzaad 8 uur weken (1 nacht) in de azijn, het mosterdzaad heeft dan bijna alle azijn opgenomen.
Roer na het weken de honing, dille, zout, kurkuma, peper, kaneel, gember en laos door het mosterdzaad. Doe alles in een keukenmachine en laat deze draaien (duurt zeker 5 minuten) tot de gewenste dikte van de mosterd is bereikt voeg zo nodig nog wat wijnazijn toe.
Schep het over in een schone (uitgekookte) pot. Laat een paar uur bij kamertemperatuur rijpen en zet daarna in de koelkast. Na ongeveer 1 week helemaal op smaak (in eerste instantie is de mosterd zeer scherp!) en ongeveer 1 maand gekoeld houdbaar.
Materialen
Plastic bakje, Foodprocessor, Multichef o.i.d., Schoon (glazen of plastic) potje.