(DIP)SAUS: Remouladesaus

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 30-07-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 240 mililiter plantaardige olie
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel fijngehakte augurk
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 1 fijngehakte ansjovisfilet
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepels dragon

Bereiden

Zet een hoge (glazen) kom op een natte doek op het aanrecht (om verschuiven te voorkomen); Meng de eidooiers, zout en mosterd in de hoge kom met een garde; Giet in een dun gelijkmatig straaltje de olie erbij en blijf roeren tot de saus (mayonaise) de gewenste consistentie heeft; Roer de azijn erdoor; Meng vervolgens de mosterd door de saus; Voeg de fijngehakte augurken, kappertjes en ansjovisfilet toe en meng goed; Roer als laatste de peterselie en dragon door de saus

Materialen

hoge (glazen) kom vaat- of theedoek garde

Bronvermelding