Menu
(DIP)SAUS: Remouladesaus
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel mosterd
- 240 mililiter plantaardige olie
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel fijngehakte augurk
- 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
- 1 fijngehakte ansjovisfilet
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels dragon
Bereiden
Zet een hoge (glazen) kom op een natte doek op het aanrecht (om verschuiven te voorkomen);
Meng de eidooiers, zout en mosterd in de hoge kom met een garde;
Giet in een dun gelijkmatig straaltje de olie erbij en blijf roeren tot de saus (mayonaise) de gewenste consistentie heeft;
Roer de azijn erdoor;
Meng vervolgens de mosterd door de saus;
Voeg de fijngehakte augurken, kappertjes en ansjovisfilet toe en meng goed;
Roer als laatste de peterselie en dragon door de saus
Materialen
hoge (glazen) kom vaat- of theedoek garde