6 Heerlijk Barbecue Recepten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

Gemarineerde zalm 1 tl gemberpoeder 1 tl knoflookpoeder 75 ml sojasaus 75 ml sinaasappelsap 4 el honing 1 ui, in stukjes gehakt 750 gr zalmfilet Doe alle ingredienten behalve de zalm in een plastic (zelfsluitende) zak, en vermeng ze goed. Doe de zalm erbij en verdeel het mengsel over de zalm. Sluit de zak. Laat 15-30 minuten in de koelkast marineren. Draai de zak af en toe om. Haal de zalm uit de marinade en leg deze op de barbecue, evt. op aluminiumfolie. Giet de laatste 5 minuten nog wat van de marinade over de zalm. -- Salsa kipfilets met salade 2 dubbele kipfilets 125 ml teriyaki saus 2 tomaten, ontveld en in stukjes 1/2 ui, gehakt 2 tl gehakte jalapeno pepers 2 tl fijngehakte koriander 4 el mosterd 4 el honing 1,5 el suiker 1 el olie 1,5 el azijn 1,5 el citroensap 350 g gemengde groene sla 1 blik ananas stukjes (450 g) 1 zak tortilla chips Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast. Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten. Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten). Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing. Geef de tortilla chips erbij. -- Rundvlees en groenten spiezen (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten) 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm 1 ui medium in 8 parten gesneden 3 el sojasaus 1 el sherry 1 el olijfolie 1 el chilisaus 1/4 tl gemberpoeder 1 groene paprika 1 rode paprika 1 courgette champignons cherry tomaten Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren. Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika. Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten. - Saté 500 g varkenslappen (hamlappen, frikandeau of varkenshaas) in blokjes (2 cm) 100 ml sojasaus 50 ml citroensap 2 el bruine suiker 1 gehakte ui 1 t. knoflook 1 tl gemberpoeder 1 tl korianderpoeder 0.5 tl tabascosaus Vermeng alle ingredienten behalve het vlees en doe dit eventueel in een blender of keukenmachine. Vermeng de kruiden met het vlees. Doe de schaal met folie en laat tenminste 3 uur marineren. Steek ongeveer 5 a 6 stukjes vlees aan een stokje. Brand de saté op de barbecue in ongeveer 10-15 minuten gaar. Af en toe keren. Satesaus 200 g pindakaas 400 ml water 2 t knoflook 4 tl bruine suiker 4 el sojasaus 3 el citroensap 2 el kokosmelk ongezoet (indien gewenst) 4 tl sambal Doe pindakaas en water in een pan en laat zachtjes warm worden tot het goed gemengd is. Haal van het vuur af en voeg de andere ingrediënten toe. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is. - Aardbeien tortilla's 4 tortilla's 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola 250 g aarbeien 2 el boter, gesmolten of vloeibaar 1 el suiker 0.5 tl kaneel Rol de tortilla's in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje. Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op. Bestrijk ze met de helft van de boter. Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om. Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortilla's op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij. .

Bronvermelding