'(Mozzarella) '3 Recepten met Mozzarella'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-09-2013 | 106 keer bewaard

Ingrediënten

  • mozzarella

Bereiden

Gegrilde groenten met mozzarella Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 4 tomaten wat verse rozemarijn 175 gram mozzarella 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn zout en peper Bereiding Verwarm de oven of gril voor op de hoogste stand. Was de groenten, snijd de aubergine en de courgette in plakjes, de tomaten in kwarten en de mozzarella in blokjes. Meng de olijfolie met de azijn en smeer de groenten hiermee in. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg ze hierop. Plaats de bakplaat hoog in de oven of onder de gril totdat ze mooi goudgeel gekleurd zijn. Hak ondertussen de rozemarijn fijn. Strooi de mozzarella, de rozemarijn en zout en peper over de gegrilde groenten en dien gelijk op. Serveer ze met gepofte aardappelen die u vult met zure room. --- Lasagne met champignons Benodigdheden: 500 gram champignons 2 uien 2 tenen knoflook 2 rode paprika's 1 grote bol mozzarella 12 lasagna vellen 1 theelepel paprikapoeder 6 eetlepels olijfolie zout Bereiding Snipper de gepelde uien en pers de knoflook uit. Snijd de champignons in plakjes, maak de paprika's schoon, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in plakken. Vet een brede ovenschaal in en verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de gesnipperde uitjes zacht tot ze glazig worden. Roer de uitgeperste knoflook en de paprikastukjes erdoor en bak alles nog eens 2 minuutjes. Schep de gebakken ui en paprika in een kom. Giet ongeveer 4 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de champignons in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Meng de ui, paprika en champignons door elkaar. Breng dit op smaak met zout. Kook de lasagna vellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze daarna uitlekken. Bedek de bodem van de schaal met 4 lasagna vellen. Schep hier een dunne laag champignon vulling op. Leg daar weer 4 vellen op, daarna weer een dunne laag vulling en de bovenste laag weer 4 lasagna vellen. Bedek deze laag met de plakken moazarella en bestrooi die met paprika poeder. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Dien het gerecht op zodra het warm is en de mozzarella gsmolten. -- Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto 4 kalkoenschnitzels 1 bolletje mozzarella (te koop in plastic zakjes) 2 teentjes knoflook 2eetlepels groene pesto 2 eetlepels olijfolie 1 vleestomaat bloem zout, peper Oven voorverwarmen op 200°C. Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden met bloem bestrooien. Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen. Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met de pesto. Mozzarella in plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen. Tomaat in plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout en peper. Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas wat is gesmolten. Lekker met gebakken aardappelen.

Bronvermelding