Menu
(BIJGERECHT) Griekse koolsalade, heerlijk bijgerecht voor de BBQ, buffet-mezze of tapastafel
Ingrediënten
- 1 kleine witte kool
- 2 stuks wortels
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuks citroen
- 5 theelepels olijfolie
- zout en versgemalen peper, paprikapoeder
- 4à5 eetlepels (remia) fritessaus (emmertje)
- versgehakte peterselie naar smaak
Bereiden
Was de kool en wortelen en snijd of hak deze zeer fijn. Doe dit in een mooie saladeschaal. Pel de teentjes knoflook en stamp ze in een vijzel met wat zout, versgemalen peper en paprikapoeder fijn. (Of uitgeperst en de kruiden naar smaak toevoegen). Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng dit door de kool/wortelsalade. Roer de olijfolie door de fritessaus. Meng de saus voorzichtig door de koolsalade. Laat de salade minstens 60 minuten, afgedekt, marineren in de koelkast. Strooi er vlak voor het serveren de versgehakte peterselie over.
Materialen
vijzel (facultatief)