(AANBEVOLEN)KIP TIKKA MASALA,(zonder kant-en klare pakjes en of zakjes) eenvoudige voorbereiding, de oven doet de rest..

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 flinke eetlepel kerrie of colombokruidenmengsel
  • 2à3 cm gemberwortel (geschild en geraspt)
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout en versgemalen peper
  • 6à700 gram kipfilet, in grove, lange stukken
  • 750 gram aardappels, geschild en in stukjes
  • 4à500 gram sperziebonen, afgehaald, doormidden gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuks ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes, circa 400 gram
  • 50 ml slagroom
  • 1 handvol korianderblaadjes, gewassen gehakt of gekniipt
  • beetje boter of olie voor invetten

Bereiden

Voorbereiding: Meng de yoghurt, de kerrie (of colombokruiden) de geraspte gemberwortel, de geperste knoflook, de tomatenpuree,limoensap, zout en versgemalen peper. Wrijf de kip in met met dit yoghurtmengsel en laat minstens 2 uur marineren in een ingevette ovenschaal. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Haal de sperzieboontjes af , halveer en was deze. Laat e.e.a. tot gebruik in ruim water (wel apart!) in een pan tot gebruik klaar staan. Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ovenschotel met de gemarineerde kip minstens 20 tot 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de aardappelstukjes, circa 20 minuten, voeg de laatste 10 tot 8 minuten de gebroken sperzieboontjes toe. Fruit in wat olijfolie de gesnipperde ui, voeg het blik tomatenblokjes toe en de slagroom. Laat e.e.a. goed doorkoken. Giet de aardappelen en sperzieboontjes af, laat goed uitlekken en voeg deze toe aan het tomaten/uimengsel. Afwerking: Haal de kipschotel uit de oven, bestrooi rijkelijk met de gehakte korianderblaadjes. Verwarm 4 diepe borden voor. Schep wat aardappel/sperziebonen/tomatenmengsel op de borden en schik er stukken kipfilet/masala over. Of zet de ovenschaal of hapjespan zo op tafel!

Materialen

ingevette ovenschaal

Bronvermelding