Menu
'(Oosters) Pittige Rundvleescurry met knoflook' Een stoofvleesgerecht met lekker veel knoflook
Ingrediënten
- knoflook hacheevlees
Bereiden
600 gram hacheevlees, 4 grote uien, 1 bol knoflook, 5 rode pepers, 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel mosterdzaadjes, 10 gedroogde kerrieblaadjes, 1 theelepel zout, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie.
Het rundvlees in kleine blokjes snijden. De gepelde teentjes knoflook en de rode pepers in stukken snijden en in een keukenmachine samen met de kurkuma, komijn en mosterdzaadjes tot een pasta pureren. De uien in dunne ringen snijden.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit hierin al omscheppend de kerrieblaadjes. Nu de uien gedurende een minuut of vijf meebakken tot ze bruin zijn. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak dit een paar minuten mee. Nu het vlees erbij doen en blijven omscheppen tot het aan alle kanten gebakken is. Giet er een kwart liter water bij en zodra dit kookt, het vuur laag zetten en het vlees met een deksel op de pan in ongeveer anderhalf tot twee uur zachtjes gaar laten worden. Deksel van de pan, zout erdoor. Zet het vuur hoger en laat wat vocht verdampen. Roer citroensap erdoor en schep het vlees over in een schaal. Serveer hierbij rijst en sperziebonen.
Materialen
Een stoofvleesgerecht met lekker veel knoflook. In deze curry gaat een hele bol en dat zijn al gauw een stuk of twaalf teentjes. De kerrieblaadjes zijn nog steeds moeilijk in toko's te verkrijgen. Wel verkoopt de Wereldwinkel ze, samen met wat andere kruiden in een doosje.