'(GRIEKS) Griekse stoofpot van riblappen, sjalotjes, tomaten en knoflook' Lekker met rijst en een Griekse salade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 15-11-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • riblappen, sjalotjes, tomaten en knoflook

Bereiden

750 gr. riblappen door de slager in blokjes gesneden peper en zout 1 netje sjalotten of 250 gr. verse zilveruien (nooit ergens te koop) 1 blik tomaten in blokjes laurierblad kaneelstokje 4 teentjes fijngesneden knoflook eetlepel suiker volle rode wijn Geef als eerste wat blokjes rauw vlees aan de kat, want die zit al sinds thuiskomst van de slager voor de koelkast in de aanslag. Geef haar vooral de 'enge' stukjes, want die vind ze het lekkerste. Bestrooi de overige blokjes riblap met zout en peper en bak ze in twee of drie keer in de wok op hoog vuur rondom bruin, maar ze hoeven nog niet gaar te worden. Doe de blokjes dan over in een ovenschaal van aardenwerk met een deksel (bijv. een römertopf). Schil de sjalotten, halveer de grote exemplaren en voeg deze bij het vlees. Voeg vervolgens de suiker, een aantal laurierbladeren, een kaneelstokjes en het blik tomatenblokjes. Voeg vervolgens net zo veel rode wijn toe tot het vlees helemaal onder staat. Zet de overschaal in een niet voorverwarmde oven minstens twee uur op ongeveer 180-200 graden. Daarna twee hele uren om leuke dingen te doen, zoals mijn boek uitlezen. Of natuurlijk nuttigere dingen zoals de was doen, strijken of opruimen.

Bronvermelding