Menu
(KIP) Kip met boursin, parmaham en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- kip
Bereiden
4 kipfilets
100 gr roomkaas met kruiden
8 plakken parmaham
8 zongedroogde tomaten, fijngesneden
2 el olie
1,5 dl rode wijn bij voorkeur Banyuls
1,5 dl kippenbouillon
1 el bruine cassonade
peper, zout
kip
Sla de kipfilets plat. Smeer de kruidenkaas aan de binnenzijde van de filets en bestrooi met de zongedroogde tomaten.
Rol de kipfilets op en wikkel 2 plakken parmaham om de kip. Zet ze vast met een cocktailprikker of een touwtje.
Bak de kipfilets aan in de olie en strooi er de donkere cassonnade over. Blus met de wijn en laat ongeveer 15 minuten stoven. Haal de filets uit de pan en hou ze warm.
Voeg de kippenbouillon toe aan de saus en laat tot de helft inkoken.
Verdeel de saus over de kip en dien op. Serveer er een groen sla en aardappelkroketjes bij.