Menu
'Scampi met Noilly Prat (Pernod) en asperges
Ingrediënten
- 4 à 5 scampi per persoon
Bereiden
4 à 5 scampi per persoon
1 bussel asperges
1 l visfumet
1 dl droge witte wijn
1 dl Pernod
2 dl room
100 g boter
Verse bieslook
Sjalotjes
Basilicum
Tomaat
Peper en zout
Bereidingswijze
1.Court-bouillon (visfumet) doorkoken
2.De scampi kuisen en darmkanaal verwijderen, kort bakken (flamberen) misschien citroen voor de frisheid en warm houden
3.Asperges schoonmaken en koken (niet te gaar)
4.Sjalot fijnsnipperen, aanstoven in boter, blussen met witte wijn en Pernod
5.Even laten inkoken tot de meeste alcohol is verdampt
6.Court-bouillon toevoegen en laten inkoken
7.Passeren in een passe-vite
8.Terug aan de kook brengen en room toevoegen
9.Eventjes laten inkoken
10.Afsmaken met pezo
11.Saus van het vuur nemen en opkloppen met verse goeie boter (smeuïg en glans)
12.Geconcasseerde en gepelde tomaten bijvoegen alsook de schuin gesneden asperges
13.Scampi in een diep bord schikken en met de saus draperen
14.Versieren met een fris takje groen (vb bieslook)