'Scampi met Noilly Prat (Pernod) en asperges

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-09-2013 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 à 5 scampi per persoon

Bereiden

4 à 5 scampi per persoon 1 bussel asperges 1 l visfumet 1 dl droge witte wijn 1 dl Pernod 2 dl room 100 g boter Verse bieslook Sjalotjes Basilicum Tomaat Peper en zout Bereidingswijze 1.Court-bouillon (visfumet) doorkoken 2.De scampi kuisen en darmkanaal verwijderen, kort bakken (flamberen) misschien citroen voor de frisheid en warm houden 3.Asperges schoonmaken en koken (niet te gaar) 4.Sjalot fijnsnipperen, aanstoven in boter, blussen met witte wijn en Pernod 5.Even laten inkoken tot de meeste alcohol is verdampt 6.Court-bouillon toevoegen en laten inkoken 7.Passeren in een passe-vite 8.Terug aan de kook brengen en room toevoegen 9.Eventjes laten inkoken 10.Afsmaken met pezo 11.Saus van het vuur nemen en opkloppen met verse goeie boter (smeuïg en glans) 12.Geconcasseerde en gepelde tomaten bijvoegen alsook de schuin gesneden asperges 13.Scampi in een diep bord schikken en met de saus draperen 14.Versieren met een fris takje groen (vb bieslook)

Bronvermelding