Menu
'(HACHEE) Berthe's Indische Hachee in een nieuw jasje' Nu nog lekkerder en nog pittiger
Ingrediënten
- 800 gram rundvlees bv riblappen in stukken
Bereiden
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien wit en rood, gepeld en grof gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. gemberpoeder
1 verpakking Rendang vlees van Asia
1 theel komijnzaad
2 theel. sambal
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje balsamico-azijn
1 theel. bruine suiker
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.
Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.
Maar met aardappelen ook heel lekker