Menu
Basisrecept vinaigrette + variaties
Ingrediënten
- 5 el olijfolie (koudgeperst)
- 1 el rode- of witte-wijnazijn
- 0,5 tl (zee)zout
- zwarte peper
Bereiden
Doe alle ingrediënten bij elkaar en klop ze stevig door elkaar.
Variaties:
- Voeg 1 uitgeperste teen knoflook toe en 0,5 tl Dijonmosterd
- Voeg 4 of 5 uitgeperste teentjes knoflook toe en 1 el kappertjes
- Voeg 1 el groene peperkorrels toe en 1 el fijngehakte peterselie
- Neem 2 el walnotenolie en 3 el olijfolie en 1 el citroensap ipv azijn. Voeg er 1 el fijngehakte walnoten aan toe
- Voeg 1 el tahin en 2 geperste tenen knoflook aan de wijnazijn toe.
- Voeg 2 gedroogde rode pepers toe en laat ze 2 uur in de vinaigrette marineren. Neem de chilipepers uit de saus en roer er 1 el fijngehakte sjalotjes door.
- Gebruik walnotenolie en het sap en de rasp van 1 citroen ipv de azijn. Voeg 1 uitgeperste teen knoflook en 1 tl honing toe. Meng alles met versgemalen zwarte peper en zout door elkaar.