Basisrecept vinaigrette + variaties

Salades, Bijgerecht, 1 personen, Anders.

Laatst aangepast: 29-07-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie (koudgeperst)
  • 1 el rode- of witte-wijnazijn
  • 0,5 tl (zee)zout
  • zwarte peper

Bereiden

Doe alle ingrediënten bij elkaar en klop ze stevig door elkaar. Variaties: - Voeg 1 uitgeperste teen knoflook toe en 0,5 tl Dijonmosterd - Voeg 4 of 5 uitgeperste teentjes knoflook toe en 1 el kappertjes - Voeg 1 el groene peperkorrels toe en 1 el fijngehakte peterselie - Neem 2 el walnotenolie en 3 el olijfolie en 1 el citroensap ipv azijn. Voeg er 1 el fijngehakte walnoten aan toe - Voeg 1 el tahin en 2 geperste tenen knoflook aan de wijnazijn toe. - Voeg 2 gedroogde rode pepers toe en laat ze 2 uur in de vinaigrette marineren. Neem de chilipepers uit de saus en roer er 1 el fijngehakte sjalotjes door. - Gebruik walnotenolie en het sap en de rasp van 1 citroen ipv de azijn. Voeg 1 uitgeperste teen knoflook en 1 tl honing toe. Meng alles met versgemalen zwarte peper en zout door elkaar.

Bronvermelding