'In spek gerolde verse vijgen uit de oven met romige geitenkaasmousse' Een heerlijk origineel voorgerechtje voor een etentje

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 verse vijgen

Bereiden

- 8 verse vijgen - 16 plakjes ontbijtspek - 100 gram zachte geitenkaas zonder korst - 2 eetlepels crème fraiche - 2 eetlepels honing Voor de dressing - 50 gram walnoten, in kleine stukjes gehakt - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel witte balsamicoazijn - 1 eetlepel citroensap - desgewenst een klein beetje honing Bereiding: - Verwarm de oven voor op 180 graden - Verdeel de vijgen voorzichtig van bovenaf in vieren, maar niet helemaal door. Duw ze aan de onderkant een beetje in, zodat hij aan de bovenkant een beetje open komt te staan. - Wikkel de vijgen in ontbijtspek, waarbij je de bovenkant vrij laat. - Gebruik één eetlepel van de honing - druppel in iedere vijg een heel klein beetje honing. - Zet de vijgen naast elkaar in een ovenschaal. - Meng in een kom de geitenkaas met de crème fraiche en de resterende eetlepel honing goed door elkaar, totdat je een mousse krijgt. - Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en citroensap door elkaar en maak deze desgewenst een beetje zoeter met wat honing. Roer de stukjes walnoot erdoor en zet weg tot gebruik. - Zet de vijgen in de oven en bak deze 15 minuten. - Zet vier borden klaar. Maak in het midden van ieder bord een bedje van de geitenkaasmousse voor de vijgen. - Zet de warme vijgen vervolgens op de geitenkaasmousse en druk een beetje aan. - Sprenkel de dressing eromheen en serveer direct.

Bronvermelding