(AANBEVOLEN) 'Du Puy' linzen met kabeljauw, gewikkeld in pancetta, 'n heerlijk gerecht en super gezond

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram groene ( Du Puy) linzen
  • 2 stuks (verse) laurierbladeren
  • 3 stuks bleekselderijstengels
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 stuks Spaanse peper
  • droge witte wijn
  • 3 stuks (bos) penen
  • 1 stuks (dunne) prei
  • 2 stuks kabeljauwmoten à 150/175 gram
  • 3à4 plakken pancetta
  • olijfolie, boter
  • zout en versgemalen peper
  • verse bladpeterselie

Bereiden

Was de linzen, kook ze eerst half gaar in circa 8 minuten en zeef ze. (Dit zorgt ervoor dat niet alles grauw van kleur wordt). Neem een grote pan en fruit de sjalot, bleekselderij, Spaanse peper, laurier, wortel en prei in circa 3 eetlepels olijfolie glazig. Maak ondertussen de bouillon warm (zorgt voor een snelle garing). Voeg de gezeefde linzen toe aan de groenten. Blus af met een flinke scheut droge, witte wijn. Voeg hier een lepel bouillon aan toe en roer goed om. Zet dit alles op middelmatig vuur en voeg zo nodig af en toe wat warme bouillon toe. Wrijf de moten kabeljauw in met wat zout en versgemalen peper. Rol ze vervolgens in de plakken pancetta, die je dakpansgewijs over elkaar hebt gelegd. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de in pancetta gewikkelde kabeljauw om en om goudbruin. Voeg als laatste nog een klontje boter toe. (De vis blijft mooi goudbruin en dit geeft een lekkere smaak). Voeg dan de fijngesneden bladpeterselie toe en roer om. Schep de linzen-groenteschotel in een diep bord en leg daar de kabeljauw op. Strooi er, naar wens, wat versgemalen peper en zeezout over. En natuurlijk een scheut goede olijfolie!

Bronvermelding