'(Aanbevolen) Lasagne met groene asperges en zalm'

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 21-05-2018 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • asperges

Bereiden

Bechamelsaus 75 g boter 75 g bloem 900 ml melk 1 citroen De lasagne 200 g groene aspergetips 200 g gerookte zalm snippers lasagne bladeren (ik gebruik 1 pakje verse bladen) Parmezaanse kaas Optioneel: basilicum en/of dille 1.Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2.We beginnen met de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, bak ongeveer 2 minuten. 3.Voeg een flinke scheut melk toe, klop die met een garde goed los, tot alles is opgenomen. Blijf dit herhalen tot je een mooie saus hebt. Verwarm dit en roer regelmatig door tot je bechamelsaus de gewenste dikte heeft. 4.Rasp de citroenschil met een scherpe, fijne rasp (alleen het geel van de schil, niet het wit!) en roer dit door de saus heen. Breng op smaak met peper. 5.Snijd de aspergetips doormidden. 6.Smeer een laag bechamelsaus op de bodem van je overschaal, plaats hier lasagne bladen op, gevolgd door weer een laag saus, 1/3 van de asperges en 1/3 van de zalm snippers. Herhaal dit nog twee keer en druk de lagen goed aan. 7.Maak de lasagne af door er wat Parmezaanse kaas over te raspen en plaats voor 40-50 minuten in het midden van de oven. 8.Serveer de lasagne met wat verse basilicum en/of dille!

Materialen

Ovenschaal, rasp en garde

Bronvermelding