'Gebakken paprika's met kerstomaatjes'

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-04-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprika

Bereiden

- 1 rode en 1 gele paprika - zeezout en zwarte peper uit de molen - 20 kerstomaatjes - 1 handvol verse marjolein - 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes - olijfolie extra vierge - naar keuze: kruidenazijn Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de parika's doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de halve paprika's met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met wat peper en zout. Prik de kerstomaatjes in met een mes en dompel ze 30 seconden onder in kokend water tot de velletjes loskomen en je ze er gemakkelijk af kunt halen. Leg de gepelde tomaatjes in de paprika's. Prop er de kruiden en gesneden knoflook bij, strooi er peper en zout op. Sprenkel er wat olijfolie op. Bak de paprika's afgedekt met een stukje aluminiumfolie 15 minuten in de voorverwarmde oven en daarna nog 30 minuten zonder folie. Een klein drupje kruidenazijn op de paprika kan erg lekker zijn.

Bronvermelding