Aardappelen met tomaten uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 42 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

1 kilo aardappelen van gelijk formaat (gladkokers) ca. 750 gram tomaten olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen oregano; vers, gedroogd of uit de diepvries zout en versgemalen peper Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in ca. 15 minuten half gaar. Laat iets afkoelen en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken. Verwarm de oven voor op 200° C. Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie. leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met wat oregano, zout en peper. Bedruppel royaal met olie. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren. Dit gerecht is heel lekker bij gestoofde of gebakken vis

Bronvermelding