Menu
Risotto met gorgonzola en broccoli
Ingrediënten
- risotto
Bereiden
200 g verse of diepvriesbroccoli
25 g boter
1 el olijfolie
400 g risottorijst
2 teentjes knoflook
1,2 liter hete groentebouillon
125 g gorgonzola of andere blauwe kaas, verkruimeld
zout, peper
Verdeel verse broccoli in roosjes en snijd de stronkjes in dunne plakjes. Stoom de verse of ingevroren broccoli 5 minuten of kook hem in een beetje kokend water beetgaar. Smelt de boter met de olie in een grote steelpan met dikke bodem. Voeg de rijst en knoflook uit de pers toe en bak dit al roerend 1 minuut. Doe er 150 ml hete bouillon bij. Roer tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel zonder deksel ca. 20-25 minuten koken tot de rijst zacht is en de risotto de gewenste dikte heeft. Roer geregeld tijdens het koken en giet er een beetje water bij als de rijst dreigt droog te koken. Doe de broccoli, kaas, zout en peper erbij. Bak alles nog 1 minuut boven laag vuur. Serveer direct.